2013. július 5., péntek

Mi ez?

Elérkezett Ábel életében az a pont, amikor - szerintünk kicsit korán - rámutat dolgokra és kérdi Ez MIIII? Így, sok i betűvel végén, szépen felfele ívelve dallamát. Majd mi elmondjuk: ház, fa, kerítés stb. Majd azután következett ennek variációja: Mi ez? amire az egyszavas válasz egyelőre még teljesen elegendő. Nyilván, Áron is elkezdte őt utánozni, és mímelt babanyelven kérdi ő is ilyenkor, hogy Ez MIII ?

Ábel, most hogy 20 hónapos elmúlt nagyon sok mindent mond. Például reggel vagy hajnalban mikor ébred, akkor felül az ágyban és mondja: tejecske! Vagy vizet, vizet! Én pedig viszem, amik kér. Próbáltam megbeszélni vele, hogy ne ébredjen hajnalban ilyeneket kérni, de hát ez egyelőre még nem működik. Nagy szerelmese a motornak: motor, motor sírja, ha véletlenül nem tudunk valahova bemenni vele. Mert sok esetben nálunk van az autóban, visszük Pásztóra. Múltkor a két motor - mert hogy Áronnak is kellett motort vásárolni - egymás mellett parkolt, és Ábel mondja, kettő motor - már tudná, hogy mi az a kettő?? Cica, cica kiáltozza és szalad a cicák után - mert hogy most, miután elkóborolt a nagy fehér cica, lett két kicsi vöröses, Vidám és Mosolygós ahogy Áron keresztelte el őket. Szegény cicák nem győzik gyorsan szedni a lábukat, menekülnek gyermek, kutya elől is - be az autó alá.

Ábel már énekelni is tud: van a csip-csip csóka mondóka, és azt az ő módján, de mondogatja szépen, ügyesen. Ha zenét hall, táncikál, ide-oda ringatja magát. Néha belefeledkezik kicsit a rajzfilmbe is. Múltkor egy bábelőadást néztünk meg, annyira jó volt, hogy Ábel is követte - én is jól szórakoztam rajta (Fabók Mariann színművész követte el a Székely menyecske és az ördög 128. előadását).

Móniéknál voltunk a múltkor, ott tartottuk a babaklubot, és a csokis piskóta tallérból evett már vagy hármat, mikor megkértem Mónit rejtse el. El is tette a házba valahova, de nem túl rejtett helyre, mert Ábel - miután szaladt egy sort előre és hátra - egyszer csak megjelent egy piskótatallérral a szájában.

Szeret körbe-körbe szaladgálni: tegnap az Obiban azt találta ki, hogy kijött az ügyfélszolgálati kijáraton, majd vissza a nagy bejáraton, és ez így ment körbe-körbe, míg fel nem vettem az ölembe és vittem ki az üzletből...

JA és anyuci, anyuciiii így hív mindig reggel, mint ahogy most is tette :-D.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése