2012. november 7., szerda

Ábel és az evés

Ábel nem egy haspók. Nem mintha Áron az lenne, de emlékeim szerint jobban evett, mint most teszi Ábel, mikor kicsi volt. Ez meg is látszik Ábel súlyán, most 8 kiló 600-700 körül van a súlya. Amint eszik és picit a pocak már tele, kész, nem kér az ételből többet, játszana, szaladna tovább. Sokmindent kipróbáltam, de semmi sem segít, mindig ugyanaz az eredmény, nem eszik sokat. És ez ellen nem tudok mit tenni... Próbálkoztam a saját főztömmel és bolti étellel egyaránt, ugyanaz az eredmény.

Imádja viszont az almát - szigorúan megpucolva, mert ha nincs megpucolva, akkor a héját a kis fogacskájával lehámozza és kiköpi. Szereti a banánt, van hogy csak az van a pociban. Imádja a szőlőt, abból képes egy egész gerezddel megenni - nem kell ilyen import fürtre gondolni, hanem a hazai tájakon termet szép, ügyes kis szemű fürtök lebegjenek a szemünk előtt. Imádja a paradicsomot, az ubit, a paprikának a torzsáját (!), a murkot, szóval szereti ezeket enni - de ezektől meghízni nem fog, azt tudom. Szereti a szalámit, a kolbászt is, de ebből is csak annyit eszik, ami jóllakatja és kész, hízlaló adagot nem hajlandó megenni. Bezárja a száját, köpi ki, ha véletlenül oda téved az étel - szóval nem kell.

A doktor néni azt javasolta adjak neki Béres cseppeket, még nem vettem, de lehet fogok, meggondolom. Ebben már kezdek egyébként beletörődni, remélem egyszer csak éhes lesz és enni fog - remélem, hogy nem megy ez az egész dolog egészsége kárára. Egyébként makk egészséges baba, eddig még láza sem volt igazán, csak egy kis hőemelkedése egyszer, de annyi.

2 megjegyzés:

  1. Ákos kb. az idén kezdett el enni, amikor már jócskán elmúlt 11 éves... De azelőtt is voltak időszakai: mikor már teljesen kétségbeestünk, akkor néhány hétig egyszercsak elkezdett (önmagához képest) nagyon jól enni, aztán megint minden visszaállt. Hogy is várjuk el mi, felnőttek, hogy ezek a drága gyermekek hosszasan (legalább negyedórát...) evéssel töltsenek, mikor a világ olyan érdekes, és telistele van felfedeznivaló csodákkal?! Még hosszasan gondolkoznék azokon Béres-cseppeken

    VálaszTörlés
  2. Vééééégre, sikerült :))))

    VálaszTörlés